Artido

Akib Ozaynaci, Erik Terreehorst en Toine Bakermans zijn de ontwikkelaars van Artido. Het idee is ontstaan in het laatste jaar van hun studie en ze studeerden in 2009 af met dit educatief digitaal product.

Eric Terreehorst won individueel de drempelprijs voor zijn beeld (film) en digitaal educatief product (artido).

Project artido is een serie lessen over kunst en cultuur, speciaal afgestemd op de leerling in de onderbouw van het vmbo. De kopstukken uit de kunstgeschiedenis vanaf de renaissance t/m de moderne kunst worden hier op pakkende wijze behandeld en gekoppeld aan een leuke leerzame praktijk opdracht.

artido is ontwikkeld door kunstdocenten uit het voortgezet onderwijs die hun dagelijkse praktijkervaring konden bundelen en uitwerken in dit unieke digitale product. Uniek, omdat de serie continue uptodate gehouden kan worden en afgestemd op specifieke doelgroepen, dit in tegenstelling tot een methode in boekvorm. De lessen kunnen zowel als volledige methode dan wel als aanvulling van een ander programma worden ingezet. Uitgangspunt voor artido is om leerlingen zelfstandig te laten leren en werken met ondersteuning van u als docent.

Eugene Delacroix Naar les Delacroix Francisco Goya Naar les Goya Peter paul Rubens Naar les rubens